Het is weer herfst! De dagen worden korter, de lucht frisser, en de bomen veranderen in prachtige tinten oranje, rood en goud. Het is een seizoen van warmte en gezelligheid, met dekentjes op de bank en kopjes thee in je hand. Maar naast al deze knusse momenten is het ook de perfecte tijd om bewust te kiezen voor gezonde gerechten die je energie geven en je immuunsysteem versterken.

Gezond eten in de herfst hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met seizoensgebonden ingrediënten kun je heerlijke maaltijden maken die je zowel fysiek als mentaal voeden. Denk aan hartverwarmende soepen, ovenschotels, en salades vol groenten. Hier zijn 10 tips voor gezonde Lazyfitgirl herfstgerechten die je makkelijk thuis kunt maken, boordevol smaak en voedingsstoffen!

Al duizenden vrouwen zijn succesvol afgevallen door te eetswitchen met de Lazyfitgirl Methode. 
Eetswitchen betekent dat je in elk recept slimmere keuzes maakt, waardoor je vet verliest zonder dieetgevoel. Start jouw Transformatie vandaag nog! 

herfst gezonde recepten

 

10 Tips voor gezonde herfstrecepten

 

1. Pompoensoep 

Pompoen is dé herfstgroente bij uitstek. Het vult goed en bevat weinig calorieën. Maak een romige pompoensoep vol vitamines en vezels. Ideaal om te mealpreppen voor een lichte lunch of avondmaaltijd.  Eet er een volkoren broodje of lekkere tosti met 30+ kaas of mozzarella bij. 
Bekijk het recept

2. Ovenschotels met veel groenten  

Ovenschotels zijn ideaal voor de herfst: verwarmend en voedzaam. Combineer verschillende groenten zoals pompoen, wortel en zoete aardappel voor een heerlijke maaltijd. Deze versie met geitenkaas is echt een topper! 
Bekijk het recept

hertfst ovenschotel

3. Herfstsalades met noten en geitenkaas   

Salades zijn niet alleen voor de zomer! Een herfstsalade met geroosterde groenten, noten en geitenkaas geeft je de nodige vitaminen en gezonde vetten.Je kunt een salade ook lauwwarm eten. Hieronder een heerlijk recept!
Bekijk het recept

4. Havermout pap

You love it or you hate it! Wist je dat havermout ontzettend gezond en voedzaam is? Daarnaast kun je eindeloos varieren met havermout(pap).Voor de havermout lovers: wat dacht je van deze hartverwarmende pumpkin-spice havermout, een perfect recept voor de herfst.
Bekijk het recept

pumpkin spice havermout

5. Chili sin carne

Op zoek naar een stevige maaltijd? Een chili sin carne zit boordevol bonen, groenten en specerijen die je heerlijk warm houden op frisse dagen. 
Bekijk het recept

6. Pizza met rode pesto, pompoen en feta. 

Voor een snel en voedzaam diner is deze gezonde pizza echt het perfecte gezonde comfort food! Het zit vol eiwitten en vezels.
Bekijk het recept

pompoen pizza

7.  Spaghetti caprese met tomatensaus 

Een heerlijke variant op spaghetti die lekker in de oven kan. Dit recept van ambassadrice Atsje die 40 kilo is afgevallen met de Lazyfitgirl Methode, is zeker het proberen waard! 

Bekijk het recept

8. Appel- en kaneel overnight oats  

Geniet van de smaken van de herfst al bij het ontbijt met deze overnight oats met appel en kaneel. Een heerlijke, voedzame start van de dag.  
Bekijk het recept

appel kaneel overnight oats

9. Easy quiche met roerbakgroenten

Groenten zijn een fantastische bron van eiwitten en ijzer. Een quiche is de perfecte manier om je restjes groenten in te verwerken en door de eieren, kwark en het volkorenmeel is het hartstikke voedzaam! Geen fan van ham? Gebruik dan reepjes gerookte kip.
Bekijk het recept

10. Bananenbrood met noten en pure chocolade

Helaas bevat kant-en-klaar bananenbrood veel suiker zoals honing of dadels. Dit gezonde Lazyfitgirl bananenbrood zit vol vezels en gezonde vetten.
Bekijk het recept

bananenbrood met noten en chocola

Met deze heerlijke, gezonde herfstgerechten zonder toegevoegde suikers houd je niet alleen je lichaam gezond, maar geniet je ook volop van alles wat de herfst te bieden heeft.

Happy cooking!